marți, 17 noiembrie 2009

Gripa porcină - Efectele nefaste ale panicii de provenienţă mediatică

Impactul panicii de provenienţă mediatică a fost destructiv pentru economia mexicană. Turismul mexican, unul dintre principalele surse de venit a scăzut cu 80 %. De asemenea turismul spre Statele Unite a scăzut cu peste 50 % şi spre Canada, cu peste 40 %. Şi turismul european a avut de suferit dar o apreciere cantitativă este dificilă datorită suprapunerii peste criza economică.

Oficialităţile egiptene au folosit ocazia pentru a se lepăda de porci - principala sursă de carne a minorităţii creştine-copte eradicând total populaţia porcină a copţilor, circa 250 000 de capete, fără a plăti despăgubiri

Conform unor surse, unii părinţi din Marea Britanie au organizat aşa-numite „petreceri de gripă porcină”, unde îşi duceau copiii în apropierea persoanelor afectate de gripa porcină în speranţa că copiii vor fi infectaţi de gripă înainte ca virusul să sufere o mutaţie într-unul mai periculos, acţiune considerată foarte riscantă de autorităţile sanitare britanice.

Deoarece principalul vector de răspândire a bolii este avionul, aeroporturile din lume au fost dotate cu puncte/cabinete medicale de detectare a gripei, bazate pe declaraţia voluntară a pasagerului asupra unei presupuse simptomatologii. Criterii mai obiective, pe bază de tehnologia camerelor infra-roşii (engleză IR-Infrared Cameras Technology) au fost introduse în aeroporturile isaeliene. Este vorba de o cameră video (concepută de OPGAL Optronic Ind. din Karmiel, Israel), sensibilă la razele de căldură (infra-roşii) şi care alertează la trecerea pasagerilor cu temperatura feţei de peste 340C - temperatura normală a feţei omului sănătos - indicând în direct pe pasagerii febrili.

Teoria conspiraţiei
Producţia cantitativă a vaccinului anti-viral de tip A(H1N1) - specific sau în „coctail” cu alte vaccinuri antivirale de mare răspândire - este asigurată de concerne globale de producători de medicamente. Spaima unanimă a populaţiei, bine întreţinută mediatic ("Swine flu crisis - H1N1 virus out of control". "Cherie Blair, wife of ex-PM Tony Blair 'has swine flu'". "Experts fear - WHO warning: Killer virus can't be stopped!", etc.) a obligat guvernele din mai toată lumea, care, mai devreme şi care, mai târziu, să se supraliciteze la cumpărarea de sute de milioane de doze de vaccin, încă înainte de terminarea testelor de siguranţă şi de primirea aprobărilor instituţiilor de control.

Dr. Wolfgang Wodarg, specialist în boli pulmonare, igienă şi sănătate publică şi conducătorul Comisiei de Sănătate a Parlamentului German si a Uniunii Europene a declarat că vaccinul preparat şi testat de concernul Novartis în Germania „este inoculat cu un ac foarte fierbinte” (engleză "with a very hot needle"). Mediul de cultură al virusului vaccinal conţune celule animale canceroase care, în afară de riscurile şocurilor anafilactice (alergice) ar putea provoca şi focare metastatice (canceroase).

Dr. Johannes Löwer, preşedintele Institutului Paul Ehrlich semnalizează şi el că respectivul vaccin anti-gripal poate fi mai periculos decât gripa.

După dr. Wodarg, panica populaţiei de o pandemie gripală este o „orchestraţie mediatică”, „o afacere excelentă pentru industria farmaceutică” (engleză people’s fear of the pandemic as an "orchestration": "It is great business for the pharmaceutical industry") (în Neuen Presse).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu